Chat with us, powered by LiveChat
Tillbaka

Pigmentfläckar

Konsultation - Pigmentfläckar
Gratis - 20 minuter
Boka Boka

Vad är pigmentfläckar?

Pigmentfläckar bildas när det sker en överproduktion av hudens pigment melanin. Fläckarna förekommer mest i ansiktet, men de kan även uppstå på andra ställen på kroppen. De är ofarliga men många väljer att behandla dessa ur ett estetiskt perspektiv.

Pigmentfläckar kan orsakas av exempelvis solskador eller hormonella förändringar. Pigmentfläckar till följd av solskador (lentigo) går även under benämningen åldersfläckar, då skadorna framträder mer med åren. Solskador kan uppstå av en för hög exponering av stark sol. Pigmentfläckar till följd av hormonella förändringar (melasma) kan uppstå under graviditet eller användning av preventivmedel. Du kan läsa mer om melasma längre ned på sidan.

Pigmentfläckar – Behandling

En behandling mot pigmentfläckar är mest effektiv om behandlingsmetoden anpassas efter vilken typ av pigmentfläckar du har. Det är anledningen till att du alltid startar med en kostnadsfri konsultation hos oss på Sveriges Skönhetscenter. Vi behandlar fläckarna med 4 olika metoder, beroende på vilken typ du har. Behandlingsmetoderna är IPL, Kemisk Peeling, Miconeedling och Cryopen. Du kan läsa mer om var och en av metoderna nedan.

IPL - Laser Kemisk Peeling Microneedling CryoPen
Konsultation - Pigmentfläckar
Gratis - 20 minuter
Boka Boka

Inför behandlingen

  • Du får inte sola innan behandlingen.
  • Området får inte vara solbränt.

Resultat

De pigmentfläckar som tas bort under behandlingen kommer inte tillbaka. Dock kan nya pigmentfläckar uppstå på samma plats.

Områden

Fläckarna kan uppstå på alla delar av kroppen. Klicka på det område där du vill ta bort dina pigmentfläckar för att läsa mer.

Ansikte Panna Överläpp Runt munnen Under ögonen Händer Mage Ben

Olika typer

Det finns många olika typer av pigmentfläckar. Vi har listat de vanligaste typerna av pigmentfläckar. Om du är osäker på vilken typ av pigmentfläckar du har kan du boka vår kostnadsfria konsultation.

Hudfläckar Melasma Kloasma Solfläckar Hyperpigmentering Åldersfläckar Pigmenteringar Pigmentförändringar

Vad är melasma?

Melasma är en ofarlig pigmentförändring som visar sig genom mörka fläckar på huden. Fläckarna uppstår i samband med hormonella förändringar och risken för ökad pigmentering ökar när huden exponeras i solljus. Melasma förekommer mestadels i ansiktet och problemen är vanligast hos kvinnor i fertil ålder. Fläckarna visar sig oftast under graviditeten, vid amning eller hos personer som tar p-piller.

Melasma – Behandling

Då fläckarna härstammar från hormonförändringar i kroppen (t.ex. under graviditet) kan de försvinna av sig själva när hormonbalansen stabiliseras. Tänk på att undvika solljus i den mån det går eftersom solljus gör melasman mer framträdande. Om du vistas utomhus en solig dag rekommenderas solskydd med hög solskyddsfaktor.

Du kan få hjälp med att få bort melasma hos oss på Sveriges Skönhetscenter. Vi behandlar pigmentfläckar med flera olika metoder. När du kommer till oss på en kostnadsfri konsultation skräddarsyr vi ett upplägg för dig, och väljer ut den behandling mot melasma som kan hjälpa din hud på bästa sätt. Följande behandlingar är effektiva mot melasma.

IPL - Laser Kemisk Peeling Microneedling CryoPen
Konsultation - Pigmentfläckar
Gratis - 20 minuter
Boka Boka

Behandla först.

Betala sen, eller lite i taget.

4.7 av 5 | 11171 omdömen

4.8 av 5 | 366 omdömen

Populära frågor

Hur behandlar man pigmentfläckar?

Det finns flera olika sorters pigmentfläckar och det är viktigt att anpassa behandlingen efter pigmentfläcken.

Varför ska jag behandla mig hos er?
  • Vår erfarenhet - 30 år i branschen
  • Våra omdömen - Över 5000 omdömen
  • Din säkerhet - Säker klinik, med patienförsäkring hos IF

  • Hos oss får du alltid en personlig profil i vårt journalsystem där vi följer upp med bilder vid varje besök så att du får egna före- och eftrebilder. Du får även en direktkontakt via chatt med din personliga hudterapeut.

Kan pigmentfläckarna komma tillbaka?

De pigmentfläckar som tas bort under behandlingen kommer inte tillbaka. Dock kan nya pigmentfläckar uppstå på samma plats.

Vad ska jag tänka på inför behandling?
  • Man får inte sola innan behandlingen.
  • Området får inte vara solbränt.

Välj salong

Har du problemhy?

Vi är AcneSpecialisten Certifierade Partners, läs mer här

Besök Hemsidan

Gratis Hudkonsultation

Träffa en av våra hudterapeuter och få personlig rådgivning.

Gratis Hudkonsultation

Online Konsultation

Genomför en online konsultation och få personlig rådgivning.

Online Konsultation

4.8 Fantastiskt bra | 4795 omdömen

Sveriges Skönhetscenter Strandvägen

4.7 Fantastiskt bra | 4531 omdömen

Sveriges Skönhetscenter Sundbyberg

4.7 Fantastiskt bra | 2910 omdömen

Sveriges Skönhetscenter Södermalm